Boş Bilen Kadın der ki: Sevin ve Sevilin!

16.1.14

Türkiyenin Buz Pateni ile İmtihanı

Bugün denk geldi keyifle bir buz dansı yarışması izledim. Aklıma gençlik günlerim geldi, eskiden her kış oturur, elimizde mandalinalar elmalar televizyon başında ailecek güzel zamanlar geçirirdik. Biz ve TRT (o dönemde tek kanal vardı canlarım)

Sonra aklıma birden bire buz dansıdır, paten yarışmalarıdır neden güzel ülkemizde bu kadar populer ve yarışmacılar bile bilinir diye hızlıca geçti. Ülkemizdeki herhangi bir sporcu, spor olsun diye bu yarışmalara katılmazdı bile. Tek buz pistimiz Galeria'nın şimdiki yemek salonu olan 5m yarı çaplı alanıydı. Hangi çılgın fikirlilikle bir futbola, bir de buz patenine bu derece sıkı sıkıya sarılmıştık ki! Erovizyonu saymıyorum, nasılsa bi kere olsun birinci olduk ya hevesimiz kaçtı artık...

Muhtemelen bu sorunun cevabı o dönemde TRT de çalışan ve yine muhtemelen boynuna ipek fular takmış olan beyde aramak lazım. Bize 3 lü aksılın ne olduğunu anlatırken eminim sevinçten gözlerinin içi doluyordu.

Neyi sevmemiz gerektiğine karar veren bir tek mecra. Aynştaynın görecelik kuramını bu kadar gösterselerdi şimdiye zamanda yolculuk etmiş, Viyana kapılarını çoktan aşıp geçmiştik, bak ben söyliyim!


No comments:

Post a Comment